loes
op midden zeeland

Midden Zeeland

Even Loes wegbrengen

20 april 2008

svr
De SVR

naar de plaatjes
Het weekend zit er weer bijna op. Het is zover, vrijdag j.l. kwam de '6' in de leeftijd. En dat op zich is niet zo erg, maar deze keer staat ie vooraan! en dan is het minder, nietwaar?
Ter gelegenheid van deze gelegenheid was mijn oudste zus overgekomen, en die moest op zondag weer weg, naar Wilhelmina dorp. Aangezien dat vlakbij Midden Zeeland is, was het natuurlijk snel geregeld dat we ze even zouden wegbrengen. En het mooie is dat er altijd wel een kist vrij is ... zelfs in het weekend. U raadt het misschien al, de 'dure' Diamond staat tot uw beschikking. Dus zo kon het gebeuren dat ik op vrijdag nog, de Diamond voor de zondagmiddag kon charteren.
Het weer zat ook mee, in ieder geval vliegbaar met een zicht van 6 - 8 km en zon.
Vliegen met drie in de Diamond betekent dat we niet vol kunnen tanken, er staat immers ook nog een emmer met 17 kg zand achterin en die hebben we juist weer nodig op de terugvlucht, als we met twee voorin zitten. Goed toestel he.
We arriveerden op tijd op de club en ik controleerde meteen de brandstof status in de SVR. En wat bijna nooit gebeurt, was nu wel het geval, hij was nokkie vol weggezet !. Heb ik dat weer. Wat doen we. De 17 kg zand eruit ?, Marlies thuis laten ? Bagage niet meenemen. Tijdens het overleg besloten we om de 17 kg zand thuis te laten, en Marlies zou dan op de terugweg achterin gaan zitten. Op die manier bleef de Weight & Balance binnen de curve. Alle onnodige bagage werd gestript, en in de auto gedumpt. En zo waren we met een beetje gevoel voor de cijfers net niet overbeladen....
De take off ging perfect, geholpen door de straffe oosten wind. Een Romeo departure met een rondje rond de kuip, waar Feijenoord zijn laatste competitie duel ging spelen tegen Roda. Een mooi gezicht, de Kuip die aan het vollopen is, het Feijenoord embleem op de middencirkel, schitterend.
We koersen via Strijen, naar Fijnaart en Oud Gastel, doen ook meteen Stampersgat met een rondje, en daarna richting Zeeland. We hadden beloofd om kwart voor drie te arriveren, dat werd 5 minuutjes later, maar Pim en Marjolein hadden zodoende alle tijd om de landing te filmen. Ik zal proberen die beelden te pakken te krijgen.
Na een uurtje bijkletsen en koffie zaten we weer snel in de lucht om eerst nog een paar shots van Wilhelminadorp, waar Pieter en de jarige Marieke wonen, te maken. We waren er in een zucht en we schoten de mooiste plaatjes. Bij thuiskomst bleek dat ik het verkeerde dorp had genomen. Wolphaartsdijk in plaats van Wilhelminadorp. Sorry sorry !!
Terug bij Rotterdam was het erg druk met verkeer dat deze mooie middag allemaal terug op de klep viel. Daarom moesten we een paar rondjes extra draaien voordat we onze Diamond weer op de 06 mochten neerzetten.
Het was weer een leuk ritje, en ondertussen werd PSV kampioen !!

trip
het hele tripje

rd appr
in de Rotterdam CTR


Marlies en Loes geland op Midden Zeeland

keperke
de tennisbanen in Oud gastel

ouderlijk huis
het ouderlijk huis aan de dijk in Stampersgat. Twee plasjes op het dak

stadion
het mooiste stadion van Nederland ! Nu de club nog.


Home