cockpit
passagiers

rondje rond de kerk van ...

Vierpolders

24 februari 2008

brielle

naar de plaatjes
Zondag met mooi weer. Een kwestie van plannen. De SVQ was vastgelegd voor een uurtje fladderen, en passagiers waren deze keer afkomstig uit Vierpolders, Ed en Mieke.
Het mooie was dat dit hun vliegdoop zou worden, dus voor mij de opdracht om hier voorzichtig mee om te springen. Gelukkig was de lucht niet turbulent, en een mooi wolkendek op 3000 voet voorkwam een heleboel thermiek.
Om half drie gepland en om 10 over half drie de lucht in, niet gek toch. De start verliep probleemloos van RW 24 en weldra zaten we op 1300 voet direct naar Spijkenisse.
Niet turbulente lucht met een hoge luchtdruk betekent vaak stabiele lucht met vocht dat blijft hangen, resultaat een beperkt zicht, en zo was het ook. Niet slecht om te vliegen, zeker niet, maar om plaatjes te maken valt het altijd weer tegen.
Geen probleem, het vliegen zelf is al zo mooi, alles eens een keer uit een ander perspectief zien, en herkennen, dat is wat zo aanspreekt als je voor de eerste keer de lucht in gaat.
We gaan van Spijkenisse rechtstreeks naar Vierpolders voor een rondje over onze 'heimat' en genieten van wat we zien. Daarna via Brielle naar de Maasvlakte waar altijd volop te zien is. Het is geweldig.
De Q vliegt rustig door. 2200 toeren met 100 kts IAS is een mooie snelheid. Vanaf Stellendam krijgen we de wind in de rug en schiet alles erg snel op. Via de Moerdijkbrug en Dordrecht, zitten we in no time op een Romeo arrival en bij Oscar krijgen we een direct final via de VOR (RTM) voor RW 24. De wind is geen factor want die staat recht in de baan, alleen een beetje gusting. Een paar knoopjes meer op de teller, en onze Q gaat heel netjes zitten. We moeten de baan via V4 verlaten in plaats van de high speed turn off op V3. Geen probleem, taxien we toch eventjes verder. Er komt een tegenligger van de RAC af en daar had de controller al rekening mee gehouden . perfect toch.
We praten nog wat na op de club en halen de tocht weer even terug, wat een mooie impressie hebben we er weer bij.

trip
het tripje op de kaart, 55 minuten vliegen

mieke huis
Overhead Vierpolders met de target in the center

tennis
tennisbanen met zoon Ronald in de dubbel

tuincentrum
Tuincentrum van Van de Berg

kranen
de kranen in slagorde op de maasvlakte


Home