happy
ehtx

koffie drinken op Texel

via Schiphol RW 27

11 februari 2008

spl

Als je de smaak te pakken hebt is het oppassen. Het hek is van de dam. Vandaag wr vliegen, met de SVQ deze keer.
Vanmorgen nog even de passagiers geronseld, en zodoende konden we gedrieen om een uur op de club over de kaart gebogen zitten om ons reisdoel te bepalen.
Over het weer kunnen we kort zijn deze keer. Het kan bijna niet beter. Dat wordt puur genieten.
We besluiten naar Texel te gaan, en dan via Schiphol. Het vliegplan wordt snel gefiled, en verder wordt het navigatieplan nog even precies ingevuld. Rotterdam- Mike- Victor- Bravo- Schiphol- Zandvoort- Den Helder- Texel. Inpakken en wegwezen!
De Q staat nog binnen, en we halen hem gezamenlijk naar buiten. Er zit nog voor 4 uur brandstof in, genoeg dus voor een retourtje Texel. De checks zijn snel gebeurd en we kunnen op tijd naar V4 RW 06 voor de run up.
De take off is om even over twee en weldra genieten we van een prachtig uitzicht, hoewel toch weer een beetje nevelig. Er komt meer en meer vocht in de lucht, dat is goed merkbaar
Over Mike nemen we afscheid van Rotterdam Tower en melden ons meteen aan bij Amsterdam Information. We maken ook meteen onze intenties kenbaar met betrekking tot Schiphol. Roger, melden bij Victor. Bij de Vinkeveense plassen aangekomen roepen we Schiphol Tower op, op 118.10, en we krijgen de opdracht de Victor Arrival te vliegen en alle punten te rapporteren. Dat doen we en we krijgen als ik niet zak, te horen dat we naar 500 voet moeten. Dat is mooi en Schiphol komt in zicht.
Overhead Alpha krijg ik de opdracht om na Bravo naar Runway 27 te vliegen en deze af te vliegen van oost naar west. Nou dat is ook best leuk. Er wordt gestart van baan 24 en 18R, daarom willen ze me aan de noordkant van Schiphol houden. Het is best leuk om een schijnnadering voor de 27 op Schiphol uit te voeren. We hebben een prachtig uitzicht op de luchthaven. Enig nadeel is dat je vanuit deze positie tegen de zon inkijkt. Je kunt niet alles hebben, nietwaar.
We crossen baan 18 Center en 18 Right en klimmen weer naar 1000 voet. Dat was even leuk !
Bij Zandvoort melden we ons af bij Schiphol en komen weer terug bij Amsterdam Information. We volgen de kust en schakelen bij Den Helder naar De Kooi Tower om hun CTR te crossen. Mijn TCAS piept als er helicopters bij ons in de buurt komen. De verkeersleiding waarschuwt, haha onze TCAS was eerder !
Boven Texel gaan we naar de oostkust en volgen die totdat we een righthand baseleg kunnen maken voor baan 04. Het is een eitje met dit weer. Het gras is zo zacht als boter en de landing is nauwelijks voelbaar. Wat een feest.
Na de gebruikelijke koffie met appeltaart, gaan we weer retour. We klimmen naar 1600 voet en gaan linksom de kustlijn volgen. Op speciaal verzoek van de passagiers gaan we even een rondje over De Koog maken. Daarna klimmen we door naar 2500 voet en blijven bij Dutch Mill. Via Den Oever komen we bij Hoorn en zijn we inmiddels weer gezakt naar 1500 voet vanwege de Schiphol TMA. Amsterdam Information neemt het hier over van Dutch Mill. We gaan via Pampus en Victor naar Mike. Bij Bodegraven schakelen we weer over naar Rotterdam Tower. De Mike arrival vliegen we netjes af en we gaan met een cross in the middle for een left hand downwind for 06 terug naar waar we begonnen, op de club.
Twee keer een uur vliegen, een godsgeschenk.
de koog
Even over de Koog om het Hotel te spotten.

crew
met zijn drieen op Texel

spl
Schiphol in zicht

afsluitdijk
de afsluitdijk in al zijn eenvoud

texel circuit
het circuit op Texel

trip
de hele trip met de Schiphol crossing. Jammer bij Medemblik is de gps batterij leeg !


Home