svr
marlies

even naar Teuge met

de diesel Diamond

10 februari 2008

trip

Het is nog steeds zo mooi weer dat we, Marlies en ik, besluiten toch nog even te gaan vliegen. Nou is dat wel leuk gezegd, maar tegenwoordig is er bijna geen vliegtuig meer vrij in het weekend, dus kunnen we het wel vergeten ?
Nee er is bijna altijd wel een vliegtuig dat vrij is : de Diamond. De enige in zijn soort in onze club, kent niet al te veel belangstelling. Dit komt door nogal wat kinderziekten, en trouble. De meesten laten hem daarom staan. Het is ook voor mij weer een tijdje geleden, het laatst met de trip naar Engeland, dat ik erin gevlogen heb. Het komt dus mooi uit dat ik hem vandaag weer eens een paar uur meeneem om current te blijven.
Het mooie is ook dat de kist een grondige overhaul heeft ondergaan in de afgelopen maanden. Er is, zo hoorde ik een geheel nieuwe bekabeling in aangebracht (nieuwe kabelboom).
De test op de grond verliep vlotjes, brandstof nog genoeg. Geen signalen van storing. Mooi zo, gaan dus.
Het doel was Teuge. Sinds ze daar een langere baan hebben , ben ik er nog niet geweest. Eens even een kijkje gaan nemen dus.
Om goed twee uur kwam de Diamond los van het asfalt en zaten we in de zon op een Romeo departure. De kist vloog prachtig, geen enkel signaal van hapering of malfunctioning, hoewel zojuist nog in het clubgebouw er geen lovende woorden over gesproken werd ( citaat : Er brandt altijd wel een rood alarm lampje in die Diamond). Maar nu niets van dat alles, het lek schijnt dus boven te zijn, geen spoor van de storingen die voorheen optraden.
We vlogen via Nijmegen naar Teuge. Daar aangekomen hebben we even een 360 ingelast om afscheid te kunnen nemen van Dutch Mil. daarna op 700 voet over Sierra voor een right hand circuit voor rw 09. Ik vind de baan in Teuge altijd moeilijk te zien, het circuit is vrij groot en de markers heb ik nog nooit kunnen ontdekken. Maar deze keer lukt het me om de turningpoints netjes aan te vliegen en komen we na een uurtje vliegen netjes op de 1200 meter lange baan van Teuge neer.
Het is druk op het terras. Veel kijkers want er is veel te zien. Niet alleen veel vliegbewegingen, maar ook intensief para jumpen. Gezellig, nietwaar.
Na de koffie met appeltaart, gaan we weer terug naar de kist. De terugweg gaat nu bovenlangs via Bussum naar Mike.
Het is genieten op 1500 voet. De reis duurt deze keer 45 minuten en we landen weer op baan 06, met een goed gevoel.
Morgen staat de SVQ weer op me te wachten, dan heb ik in 4 dagen op 3 verschillende typen gevlogen. Een hobby !
druk
het is gezellig duk op het terras in Teuge

tripkaartje
de hele trip in kaart gebracht

circuit
het circuit in Rotterdam

circ
het cicuit in Teuge


Home