Midden Zeeland met de nieuwe PH-SVU

het nieuwe robin vliegen
19 mei 2007

naar de plaatjes
tripfoto's kaartjes
Nadat ik donderdag de SVT had gevlogen, heb ik vandaag zin om ook het broertje , de SVU eens te vliegen. Marlies gaat mee, die wil al die verhalen ook wel eens zelf meemaken. We besluiten naar Midden Zeeland te gaan, even koffie drinken.
svu
Video start boven Rozenburg en eindigt met de landing op MZ
het tweede videootje staat helemaal onderaan het verhaal


We zijn ruim op tijd op de club, en dat is goed ook, want er moet getankt worden, allebei de Robins graag. Dus even de Shell gebeld en de twee Robins met hun kont tegen het heliplatform gezet, zodat de tankauto dichtbij kan komen. er gaat gauw een half uurtje mee weg. Geen probleem, ik had mijn ritje thuis al helemaal voorbereid. Dan nog een vliegplannetje filen, en om drie uur weg. Dat betekent in werkelijkheid om 10 over drie. en dat kost behoorlijk wat tikken. Uiteindelijk hebben we op de klok 40 minuten gevlogen, maar onze vriendelijke Hobs meter gaf een uur aan. Tel uit je winst ! 0,3 x 135 is toch weer 40 euri, waarvan je vindt dat je ze eigenlijk niet moet betalen. Okee geen gezeur dan moet je maar een andere hobby uitzoeken.
In ieder geval, de SVU vliegt precies hetzelfde als zijn broertje de SVT, perfect. We gaan een Hotel Departure, en bij Wiskey gaan we direct naar Rozenburg. Ik had nog een paar plaatjes aan een collega beloofd, dus even meepikken. Het is mooi weer, dus dat moet lukken. Vandaar naar Vierpolders om over Brielle de CTR te verlaten.
We zetten koers naar Neeltje Jans, altijd mooi, en vandaar recht naar het veld. Onderweg worden we nog gevraagd hoe we hem vinden vliegen, en we zijn een en al lof. De andere kant ook, hij vliegt in zo een zelfde en is er ook weg van. Op het begin van downwind, zien we hem in de staart, want hij is op mid downwind. en zo vliegen we mooi achter elkaar het landings circuit naar baan 27. Precies als hij van de baan draait vliegen wij over de drempel en kunnen onze nieuweling heel zachtjes in het gras zetten, een genoegen.
Na een overheerlijke uitsmijter en bakkie koffie, gaan we weer terug. Klimmen als de beste en ook de snelheid is puik in orde. We vliegen over onze geboortegrond, West Brabant, naar Romeo. Hier geen bijzonderheden. De landing op baan 24 gaat in twee keer, en twee keer boterzacht, ja mijn enig echte baas en sponsor zit naast me, dus dan wil je het wel goed doen. Ik krijg dan ook haar complimenten. Ze heeft het trouwens allemaal gefilmd, dus kijk het videootje zelf maar.
Voor 263 euri een middagje op stap geweest, oh ja plus het landingsgeld op MZ 19,25.
Ik kijk alweer uit naar donderdag voor onze trip naar Frankrijk, La Fleche. Wat een feest.


video Midden Zeeland naar RotterdamCity
Rotterdam in tegenlicht

brielle
home
svu
rozenburg
Rozenburg


Home