Schiphol

Schiphol overhead, met rondje om de Toren


Zaterdag 17 november 2007

tower
naar de plaatjes
en naar de Schiphol plaatjes

Wat was het mooi weer de afgelopen week. Woensdag en Donderdag keek ik met smart naar buiten. Helaas had ik verplichtingen op het werk, dus even niet vliegen. Dan maar naar de zaterdag. Een aardige zaterdagmiddag. Jan en ik hadden het plan om een rondje Schiphol te maken. De SVM, onze kleine Robin hadden we gereserveerd. Het weer zag er alleraardigst uit. Alleen voor mooie scherpe plaatjes was het te wazig.
Op de club was het Flight sim dag, dus drukker dan normaal. Maar uitermate gezellig. Tegenwoordig zijn alle vliegtuigen in het weekend volgeboekt, dus je moet er bijtijds bij zijn wil je ergens heen.
De voorbereiding had ik thuis al gedaan, dus alleen nog even het vliegplannetje doorbellen, met de Schiphol crossing, geen probleem. De planning was om half drie te vliegen. Daarvoor konden we de kist nog helemaal aftanken en alle apparatuur die we inmiddels bezitten installeren. Dit betreft onder andere het TCAS systeem dat ik onlangs aanschaftte.
Na de run up en een kleine wachttijd konden we om 10 over half drie de lucht in. Het vloog weer prima, geen turbulentie, een goed zicht voor de omstandigheden. De Metar gaf een uurtje geleden voor Schiphol nog 5000 meter zicht. We zullen zien.
Bij Gouda geef ik Amsterdam Information mijn intenties door. Nabij Vinkeveen krijgen we de opdracht om naar de Schiphol Toren frequentie over te schakelen, 119,22. We zijn cleared voor de Brvo approach via Victor ( Vinkeveen). Mooi om dit eens te vliegen.
Over Bravo mogen we door naar de toren, en we mogen ook een rondje eromheen. Noord van RW 24 blijven en zuid van 36 C. Geen probleem , alles is duidelijk zichtbaar. Het beeld blijft indrukwekkend. Momenteel is het niet druk, ik zie een vertrekkende blauwe vogel op 24 en nadien zien we er een binnenkomen op 18 R. We genieten met volle teugen, en Jan legy alles vast.
Ik heb mijn video camera geinstalleerd bij wijze van proef met het statief van de Lidle voor 4,95. Ik verwacht er niet veel van, maar tot mijn verbazing zit het ding nog steeds tegen het raam geplakt, het werkt dus.
Bij Bravo druk ik het knopje van opname in en bij Haarlem zet ik hem weer uit. Bij thuiskomst blijkt dat er helemaal niets is opgenomen, blijkbaar is een knopje indrukken niet genoeg. Het ding gaat automatisch in de slaapstand en daar moet je hem eerst uithalen. Volgende keer beter.
We verlaten de Schiphol CTR over Zandvoort, nadat we eerst overgezet waren op de Schiphol Westtoren frequentie 118,27. Met een rondje over het race circuit vliegen we langs de kust naar het zuiden. Lekker tegen de zon in, maar die verdwijnt al snel achter dikke wolken. We gaan volgens plan overhead Brielle en nemen en passant even Vierpolders mee. Daar gaat toevallig net de Sinterklaas optocht langs mijn huis. Leuk. Ook de in aanbouw zijnde BMW garage gaat op de plaat. Deze moet in december gereed zijn. Nog een aardig groot gebouw zo te zien. Gaat best mooi worden.
Vandaar rechtstreeks naar de raffinaderij om een paar opnamen te maken en dan terug naar het veld via de Waterweg en Euromast. Bij Papa is het zo druk op de frequentie dat ik er niet door kom. Dus maar even een rondje gedraaid, want je vliegt niet zonder toestemming even over de baan. Na contact mochten we naar righthand downwind voor een landing op 24. Met de zon recht voor is dit altijd een extra moeilijkheid, maar het viel mee, en de landing kon ook de waardering krijgen van mijn co. Even over vier weer terug op de club, helemaal tevreden en voldaan.
Nog 4 uur en dan ga ik door de 600 uren heen. Dat gaat dit jaar nog wel lukken. 600 x 200 Euro = ...... Toch alweer aardig wat gespendeerd aan mijn hobby vanaf 2000.
waterweg
De Waterweg met de kering
sinterklaas
Toevallig gaat Sinterklaas langs mijn huis.... Straks even in de schoen kijken !
bmw
Hier komt 'mijn' nieuwe garage van BMW, makkelijk lekker dicht bij.
kaartje
de hele route in beeld.

Home