12 / 13 October 2007, Culinair in Siebengewald

charmante gastvrouw
onze charmante gastvrouwe,
Annalies met Theo op de achtergrond

Cees neemt de foto

foto's

Het culinaire weekend stond vrijdag 12 october weer op het programma. Siebengewald met de Bourgondische Hoeve aan de Pannenweg 4.
Ik had deze keer gekozen om met de auto te gaan. De overgebleven vier man met twee vliegtuigen was een mooie verdeling, en ik had het niet zo op het weer. Geen wind, vocht en october. Ik had geen zin om zaterdag de hele dag op Niederrhein naar buiten te gaan zitten kijken.
So far so good.
Om een uur vrijdagmiddag op de club verzameld. Peter, Hans L , Evert en Cees deden de voorbereiding grondig. Niets werd aan het toeval overgelaten, totdat Cees de laatste meteo gegevens op het scherm toverde van Niederrhein. De Metar gaf 1500 meter zicht en overcast clouds op 600 voet. Dat werd hem dus niet, omdat ook de TAF geen snelle verbetering aangaf.
Wat nu. Met de auto dus. Maar dan hebben we nog wel wat tijd voor we vertrekken, dus kwam Cees met een prachtig voorstel om met zijn vliegtuig een rondje haven te doen. Wie zegt daar nee tegen. Niemand dus. Met andere woorden binnen een uur waren we airborn en genoten van het prachtige vliegweer. Zie de plaatjes maar van dit uitstapje
Wilt u zelf ook genieten van zo'n professionele rondvlucht, kijk dan eens op KammAir
Nadat we weer geland waren werd besloten meteen maar af te reizen naar Siebengewald. Naar het weer werd niet meer gekeken, hoewel de Bourgondische Hoeve meldde dat de zon doorgebroken was....
De autorit duurde twee uur in de VW Touareg van Peter, die deze tijd meteen benutte als kantoortijd en iedereen nog even aan het werk zette op vrijdagmiddag, we hebben genoten Peter !
Onderweg werden we verrast met een telefoontje van Jos. Jos zou al later komen, ook met de auto, omdat hij pas om half zes op Schiphol zou zijn, na een week lang in Southampton te zijn geweest voor baas Esso.
Jos berichtte ons dat hij helemaal niet kwam, omdat hij in Engeland een klein ongemak had opgelopen vanwege een .... voedselvergiftiging....
Hoe dichter we bij ons doel kwamen, hoe mooier het weer werd, we voelden de bui al hangen. Niets geen mist of laaghangende wolken, maar zo'n 100 km zicht en zon. CAVOK dus. We troostten ons met de gedachte dat het morgenochtend best wel erg mistig zou zijn...
Bij aankomst in Siebengewald werden we hartelijk begroet, niet in de laatste plaats door de twee prachtige honden, Tinus en de jonge Molly
Nadat we buiten een heerlijk biertje gedronken hadden en de bak walnoten hadden weggewerkt, stond de keuken voor ons klaar. Beginnend met drie voorgerechten, verschillende soorten ham, een warm leverpastei taartje en een fantastische carpaccio van rundvlees, met nog allerlei leuke liflafjes was het begin alleen al een feest. Een heerlijke Merlot wijn bracht onze tong in verrukking.
Als tweede gang was er de onvolprezen pompoenen soep. De meesten van ons eten pompoenen soep slechts een keer per jaar, waarom?, deze soep is zo verrukkelijk van smaak !
Het hoofdgerecht bestond uit een mooie gebraden gehakt met pasta, heel lekker. En nog een tweede gerecht: hete bliksem, je hebt het nog nooit zo lekker gegeten. Ondanks al deze lekkernijen, waren we nog lang niet aan het einde. De tafel met toetjes werd opgemaakt, je weet niet wat je ziet, prachtig!. We hebben gesmuld, wat een snoeperij. Daarna nog een prachtig kaasplankje en een overheerlijke Port. Jongens wat gaat die weegschaal weer meemaken.
Om het geheel compleet te maken hebben we nog een koffie en digestief genomen, waarna we met de gastvrouw en gastheer nog even de verjaardag van Peter ( familie van de uitbater) hebben gevierd met een gepast drankje.
Voor dit hele feest, inclusief overnachting en eitjes voor het ontbijt, betaalden we 75 eurotjes per persoon, dat begrijp je toch niet.
Dit restaurant, dat alleen vrijdag, zaterdag en zondag open is, is een aanrader voor iedereeen Je eet wat de pot schaft, maar dat is altijd heel erg lekker. Het is goedkoop en je kunt er blijven slapen. Wel even vooraf reserveren.
De Bourgondische Hoeve. Pannenweg 4, Siebengewald
Zaterdagochtend, na een diepe slaap was de eerste blik naar buiten gericht. We keken de wereld uit. Verdikke wat een ellende als de vliegtuigen in Rotterdam staan. Het zou een prachtige dag worden.... De rit naar huis was uneventful.

Home