Crossing EHAM CTR


ofwel een rondje Schiphol
1 April -- geen grap
naar de plaatjes
schiphol
raffinaderij kaartjes
Eindelijk weer eens tijd om de zinnen te verzetten. De turnaround werkzaamheden op de raffinaderij lopen ten einde, en dat geeft wat lucht om op zondag weer eens te vliegen.
Dit keer met Jos, nadat hij met zijn formatievliegen klaar is, gaan we om goed elf uur de lucht in met de VSY. Het doel is om de laatste stand van zaken op de raffinaderij vast te leggen, en daarna langs de kust naar Zandvoort om dan overhead Schiphol te gaan, en via Vinkenveen weer terug naar Rotjeknor.
Het mag allemaal, hoewel we eerst nog een 737 voorbij moeten laten gaan op Rotterdam 06, waarna we mogen oversteken naar de raff.
Jammer van het mooie weer is het bijverschijnsel dat heet heiigheid. Het is niet zo mooi om foto's te maken, helaas.
Het is ook aardig turbulent, wat ook niet bevorderlijk is voor haarscherpe foto's. We doen het ermee.
Na de raffinaderij , nog even langs Den Briel, waar vandaag vollop feest wordt gevierd. In Vierpolders hebben we er een staartje van meegekregen, want de ramen waren aardig volgekalkt vannacht.
We gaan verder noordwaarts, langs de kust tot Zandvoort. Toren West geeft ons toestemming om binnen te komen. Eerst gaat er nog een 737 van Air Lingues over ons heen. Deze kist zien we later aan de pier staan. Leuk !
Pas ver na Haarlem krijgen we de Toren West in het vizier, en mogen dan meteen doorschakelen naar de Main Tower frequentie.
Het is niet druk met verkeer op schiphol, dus we mogen eigenlijk alles. Als we alweer gepasseerd zijn, zegt de toren dat hij ons eigenlijk wel lager had verwacht. Maar braaf als we zijn is 1000 voet bij ons 1000 voet, nietdan ? De volgende keer zullen we zeker wat lager gaan beloven we de controller.
Na 1 uur en 20 minuten staan we weer op baan 06, en hebben we weer echt genoten.
Proberen of mijn geplande vlucht van vrijdag doorgaat, het zal er om spannen, want alles moet deze week gereed zijn op de raffinaderij ...
1 apr 07
1 apr 07
1 apr 07
een van de platforms

1 april 07
langs de Toren
1000 voet
1000 voet is 1000 voet, zeker boven Schiphol, dachten we.

Home