domein
het paarden domein

Naar Hulst voor een plaatje

van een paardje

5 mei 2008

svh
De SVH

naar de plaatjes
Het is al dagen mooi weer, dus wordt het tijd om eens te genieten op 1500 voet.
Maandag leek me een uitgelezen dag. Al een klein beetje gewend aan de 'eeuwige' vrijheid, plan ik de SVH, de oude Piper, om ook hierop current te blijven. Het is opvallend hoe vol de clubplanning zit. Alleen in de avond kan ik de SVH nog boeken. Goed voor de club, nietwaar.
Collega Jan gaat mee. Na de stop moet die ook weer maar eens een verzetje pakken.
Ik ben al vroeg op de club, want eerst even bij Informatique langs geweest voor een externe harddisk, 500 GB voor 86 Euri ! niet slecht toch.
De SVH is nog in de lucht en komt om kwart over 5 aanhobbelen. Cees heeft hem al getankt, dank dank dank, dus wij kunnen meteen ermee weg. We hebben een tripje naar Hulst uitgestippeld, alwaar een collega middels zijn dochter een paarden manege aan het opbouwen is. Het is een landgoed in wording zo te zeggen.
We gaan vanaf RW 06 in een mooie rechterbocht naar Spijkenisse en vandaar in rechte lijn naar Hulst. De vlucht verloopt probleemloos, en we genieten van het mooie weer, hoewel toch heiig, maar dat weten we inmiddels toch wel van een hoge druk gebied.
We passen precies uit dat we buiten de ctr van Woensdrecht blijven, zonder de gps te gebruiken, en komen bij Hulst op de berekende tijd. Even zoeken naar de twee rotondes en daar zien we het domein. Het ligt er schitterend bij. Als ik jou was, Ben, zou ik stoppen met werken en lekker bij je dochter gaan helpen, om er een juweeltje van te maken !! Gewoon doen.
We schieten een aantal plaatjes en gaan door naar Vlissingen, volgens plan. Onze TCAS had zich al laten horen bij Hulst, want er zat een Cessna bij ons in de buurt, we spotten hem direct op een 800 voet boven ons. Prima, die gaat naar Midden Zeeland.
Bij Vlissingen buigen we af naar het noorden, en gaan via STD naar Hotel voor een arrival over de Nieuwe Waterweg.
We blijven op de club eten, Victoria heeft een lekker biefstukje met patat klaar gemaakt, en daarna gaan we verder met de voorbereiding op de tocht naar Konstanz, aan de Bodensee. Donderdag staat deze tocht op het programma, met twee kisten en vijf man blijven we 4 dagen in zuid Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk rondfladderen. Het belooft mooi weer te blijven, mooi zo.

planning
hoe vol kan het zitten op een gewone maandag
boz
Bergen op Zoom vanuit het westen gezien


trip
het hele tripje

rd appr
in de Rotterdam CTR


Home