Danny

de kop van 2008 eraf

Met Danny

27 januari 2008

weer

naar de plaatjes
Na lang gewacht te hebben op een beetje vliegbaar weer, dat toevallig ook samenviel met vrije tijd, was het vandaag dan de kans. Het was al uit de voorspellingen op te maken, vandaag kon het lukken. Op het weerkaartje is goed te zien dat het in de zuidwest hoek het beste zou zijn, we hebben dus geluk.
Ik had mijn passagiers voorbereid op een turbulent ritje, maar dat viel alles mee. Er stond weliswaar een stevige bries maar daar hebben we geen last van gehad.
Om twee uur was het zover, we konden de motor starten en naar de baan taxieen. We hadden alles al doorgesproken, en het was voor iedereen duidelijk hoe alles zou verlopen. De route hadden we ook al bepaald, Direct Spijkenisse en dan Brielle. Toen we de run up deden op V4, zagen we de PH-KBX de baan opdraaien. Dit is het regeringsvliegtuig wat vaak door de koninklijke familie gebruikt wordt. De Fokker moest naar Schiphol, maar we hoorden op de radio dat hij nog een viertal minuten moest wachten vanwege een emergency die op Schiphol aan de gang was. Wat zou dat geweest zijn ?
Okee nadat de Fokker vertrokken was, mochten wij ook en zo hingen we om tien over twee in de lucht voor een 'Direct Spijkenisse' Hierdoor konden we meteen door naar Brielle voor een rondje rondom huize Den Hartog. Het weer werd allengs beter. Waren er eerst nog wat wolkjes op onze pad, die werden steeds minder lastig en na een rondje maasvlakte, konden we na Hellevoetsluis richting Dordrecht, met vertrouwen de knuppel overgeven aan Danny, die ons behendig naar Dordrecht stuurde en naar Romeo het entry punt voor Rotterdam. Onderweg deed Danny er nog een mooie 360 bij.
Ons verzoek voor een rondje De Kuip werd gehonoreerd en we zagen Feyenoord met de rug tegen de muur staan tegen Groningen. Prachtig gezicht zo'n (bijna) volle kuip. We genoten van de stad. Met nog een orbit over de City waren we weer aan het einde van de tocht en konden we na een right hand circuit gevolgd te hebben weer onze wieltjes op het asfalt zetten. Met een mooi windje van 15 knoopjes uit 270, was dat een niet al te grote kunst.
Het was weer het eerste ritje in 2008, en we hebben er alle drie van genoten.
brielle
Boven de Target in Brielle

appr
onze escapades in het Rotterdamse

tripje
het hele tripje in kaart gebracht

feyenoord
Imposant stadion, eerste helft Feyenoord tegen Groningen


Home