sru
sru

in m'n eentje met de SRU

de brave Piper

8 februari 2008

bruinisse

naar de plaatjes
Fantastisch weer.Te mooi om binnen te blijven, en dus een kistje vastgelegd. Deze keer een Piper, tenslotte moet ik ook op dit type 'current' blijven nietwaar.
Eerst op de zaak nog een paar meetings af te wikkelen, maar dan kan ik om goed die uur toch weg. Als de files nu ook nog meezitten...
De kist is geboekt vanaf half vier om voor end of daylight lekker nog een uurtje te fladderen.
Bij Schiedam halen ze de brug in de A20 nog even lekker op voor me, maar daarna ben ik dan toch in een vloek en een zucht op de club.
Ik bel snel mijn vluchtplan door en zet de vertrektijd op half vijf. Het is gezellig druk in het clubgebouw, iedereen is blij met het mooie weer.De SRU staat op me te wachten, ik besluit om eerst even te gaan tanken. Ik gooi hem lekker vol en ga naar V4 RW 24.
Een 737 zit me op de hielen, maar ik mag voor hem de lucht in, op voorwaarde dat ik wel benen maak en meteen linksaf richting stad, voordat ik dan weer rechts draai naar Spijkenisse.. De alleraardisgte mevrouw op de Toren verrast me met de lange clearance en ik merk dat ik niet zo scherp ben bij het teruglezen, maar het komt allemaal goed en de Piper brengt me in no time op 1300 voet over Overschie en daarna richting Spijkenisse noord. Hier maak ik een paar rondjes over mijn werk en geniet van het beeld. Ik kom ook nog een tegenligger tegen. Was verwacht want de Toren had me al voorbereid.
De laagstaande zon maakt lange schaduwen, maar het is redelijk helder, ondanks de subsidentie inversie, die nu eenmaal bij het opbouwende hogedruk gebied ( 1033 ) hoort.
Ik ga over Brielle de CTR uit en zet koers naar HSD. Het is heerlijk rustig in de lucht en de Piper ligt dan ook als een plank zo stil.
Ik zit deze keer in mijn eentje te vliegen, wat zelden voorkomt. Ik doe wat oefeningen en geniet. Vanaf Haamstede ga ik richting Bruinisse, waar ik nog een paar plaatjes maak van het stulpje van (oud)-collega Hennie.
Nog even een paar steile bochtjes. 60 graden bank is leuk om te doen. Eentje naar links en eentje naar rechts. Leuk ! zie maar in het tripkaartje.
Dan weer terug naar Hotel, en via de Waterweg weer terug naar het veld.
Precies na een uur vliegen zet ik de brave Piper weer terug op het asfalt. Ik heb mijn shot weer gehad, het weekend kan beginnen.
de fabriek
lange schaduwen in de Botlek

bp
de barge pier met zijn wachtende schepen aan de gemeente steiger

boortoren
de poten worden verlengd, nog een paar weken werk.

tripje
het tripje in kaart gebracht


Home