Jan en Jan
Oliebollen !!

Positieve Metar en Atis.
Goedgelovig ?

Met de Jannen op pad

31 december 2007

weerkaart
Al het donker grijze is mist of laaghangende bewolking....

zie de plaatjes van Jan
Vandaag de laatste dag van het jaar. Het plan om de 600 uur vandaag vol te maken moest ten uitvoer worden gebracht.
Een tripje uitgestippeld naar Teuge. Immers de runway daar is ingrijpend veranderd, verlengd tot 1199 meter. ( was 600 ) Dat wilden we wel eens zien. Was weer een poosje geleden dat we daar geweest waren.
Jan Kievit kwam me al om half elf ophalen, dus tijd genoeg om nog even bij te praten en de trip voor te bereiden. Het weer ontwikkelde zich niet erg goed, ondanks de toch best positieve Metar en Taf berichten. De verhalen van de vliegers die terug kwamen logen er niet om, weinig zicht en lage wolkjes. We planden om half twee de lucht in te gaan, dus nog even de tijd om de ontwikkelingen aan te zien. Ondertussen lieten we ons de koffie en oliebollen goed smaken.
De Teuge bestemming was inmiddels ingeleverd voor een lokaaltje vanwege de weerscondities. Het zou een Romeo Departure worden en daarna naar de Bommelerwaard om te zien hoe het met de hoogspanningsmasten ging, of beter gezegd de herstelwerkzamheden. Vandaar zou het naar Oudenhoorn gaan voor wat huisje tuintje fotos en dan via de Euromast terug.
Tijd om te vertrekken, de SVQ was net binnen van een trainingsvlucht en volgens Freek was het mooi vliegen, met van die aardige wolkjes, soms onder je....
Brandstof zat er nog genoeg in. We zouden 70 liter aan boord moeten hebben inclusief alle reserverves en uitwijken, etc. Er zat nog 80 liter in. Voldoende dus.
Delivery vroeg of we echt de Romeo departure wilden vliegen, omdat de wolkjes wat aan het zakken waren... Ja we gaan het wel zien.
Airborn om precies half twee, klommen we al snel tot aan de wolken...shit dit is nog maar 700 voet en we zouden naar 1500 voet moeten. Tower vroeg op welke hoogte we wilden gaan zitten. Ja ik zou wel op 1000 willen maar de wolken laten hoger dan 800 voet niet toe. Eens even zien of het wat beter zou worden. De Atis gaf toch echt Scattered 1400 voeten dit is toch wel wat anders. Ik vraag in de buurt van Papa maar aan de Toren om terug te keren naar het veld. Freek hoort het en roept over de radio dat het 'hier' bij Hoek van Holland best mooi is en goed te doen. Ja zegt de Toren tegen me dat kun je ook nog overwegen om een Hotel departure te nemen. Okee we gaan eerst maar eens terug naar het veld, inmiddels bij Oscar aangekomen steeds tussen de 800 en 900 voet. Terug naar Papa voor een cross overhead de Tower. boven het veld is het abominabel, en moet ik naar 600 voet. Ik overweeg al lang niet meer om een Hotel departure te nemen, maar sluit meteen aan op de righthand downwind voor 24. Ik ben nummer een en na een kwartier staan we weer netjes met de pootjes op het asphalt. Kort maar krachtig was het wel.
Ik heb geen tijd gehad om enige foto te maken, ik had mijn handen meer dan vol.
Een doel was wel bereikt, mijn 600 uren zijn op de kop af gehaald, en dat is toch ook weer wel gaaf. Tot mijn verrassing tovert Jan Klein een heerlijke fles tevoorschijn : "voor de 600 milestone ! " Tof Jan bedankt
Daarenboven had ik ook nog twee oplaadbare batterijen in de wacht gesleept van Jan Kievit. 2950 mA, kijk daar kun je even mee vooruit. Speciaal bedoeld voor de TCAS, die overtime moest maken tijdens de korte vlucht... We eten nog een heerlijk soepie op de club en ouwehoeren nog wat na. Toch nog een perfekte middag gehad. En weer een ervaring rijker. We gaan Oud in Nieuw vieren.
Tot in 2008 !
appr 31 dec 07
Zoek de departure. Moeilijke omstandigheden

circuit 31 dec 07
Terug in het circuit

remy
Voor de warme voeten tijdens koude dagen !


Home