Bergen op Zoom op 1500 voet met hoogtevrees


naar de plaatjes
Het stormt buiten. Wat gaan we nu weer beleven. Heb ik weer een vliegtripje gepland, regent het niet, zijn de wolken en zicht okee, en dan waait het weer like hell. Gelukkig, dit slaat op de vroege ochtend van vrijdag 27 juli , en ik heb de SVU in de middag gepland. De weersvoorspelling is gunstig, de wind neemt af. Echter langs de kust 'moderate turbulance' Dat is voor een eerste keer meevliegen vrij spannend.
Ik had Coby, mijn passagiere, al eens eerder gevraagd om mee te vliegen, maar hoogtevrees weerhield haar om in te stappen. Andere collega's vertelde allerlei mooie verhalen en zo kwam het er toch nog van. Hoogtevrees geldt wel op een ladder, maar niet in een vliegtuig. Dat zijn twee verschillende dimensies lijkt het wel.
We hadden een route over Bergen op Zoom gepland, in de CTR van Woensdrecht. Het target was duidelijk, het home van Coby aan de zuidwest kant van BoZ.
De SVU stond nog in de hangaar, kennelijk was de geplande vlucht voor ons niet doorgegaan. Wind ??
We konden dan ook mooi op tijd vertrekken, nadat ik alles uitgelegd had. Na de take off van baan 24, viel de turbulentie me alles mee, en ook mijn passagiere had zich ingesteld op een heftiger gebeuren. De Romeo departure gaf een prachtig uitzicht over de stad. De lucht was redelijk helder, het effect van een koufront dat net gepasseerd was.
Over de Hoekse Waard zo naar Roosendaal. Woensdrecht Tower vond ons verzoek om naar Bergen op Zoom te vliegen en daar een orbit te maken, ook prima, dus er werd ons geen strobreed in de weg gelegd.
De twee fotocamera's werden druk gebruikt, en Coby vond het maar knap dat ik al die west brabantse plaatsjes kende. Ja , wat wil je , ik ben er geboren en getogen.
Na een cirkel over Bergen op Zoom, zetten we koers naar Midden Zeeland. De straffe wind ( 21 kts) stond gunstig, practisch in de baan (250 voor rw 27) dus de landing ging heel mooi. De baan lag er goed bij, en had nog niet veel last gehad van al de regen van de laatste dagen.
Op het terras was het gezellig druk, in de lucht trouwens ook. En uit de wind en in de zon is het toch best goed uit te houden op zo'n vrijdag middag. Koffie appeltaartje, zon, vliegtuigjes, wat wil je nog meer.
Tijd om terug te gaan komt echter altijd sneller dan je zo op het eerste gezicht vermoedt. De SVU stond in Rotterdam weer gepland om 18.00 uur. Zo waren we om 17.00 uur weer airborn, en hebben we een mooie toeristische route gevolgd, terug naar Rotterdam. De arrival over de Waterweg is altijd mooi, zeker nu, nu de lucht mooi opgeklaard was, en met de zon in de rug, ligt die mooie stad er fantastisch bij.
Kwart voor zes was het verheven gevoel alweer gedown rate naar het aardse voortbewegen, rijden, parkeren, en uitpakken. De volgende klanten stonden al te popelen.
Wat is vliegen toch een mooie hobby, het is iedere keer weer anders, en iedere keer kom je niet uitgekeken.
what's next ?
tripkaart
coby
target

bruinisse
team

Home