crew
frank

Bootje kijken

Met Rinus en Klaas

3 februari 2008

bootje

naar de plaatjes
Vanmorgen bij het ontbijt hoorde ik dat de boot met kranen bij de Maasvlakte nog niet vlot was. Zodoende hadden we het idee om even te gaan kijken, met de auto welliswaar. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er meer mensen zouden zijn die dat een goed idee zouden vinden. Het bracht me al snel op het volgende idee om er dan maar met het vliegtuig naartoe te gaan. Dat zou vast minder druk zijn en minder file te overwinnen.
Snel even op de site van de vliegclub gekeken, en ja de SVQ had nog wel een gaatje in het schema. Meteen een uurtje geblokkeerd. Goed nu nog de passagiers regelen.
Ik had nog een belofte uitstaan aan een collega, dus even Rinus gebeld. Die vond het een goed idee, ook nog toen ik zei dat het al over een uurtje zou zijn. Hup in de auto en om een uur of twaalf op de club.
Even checken of er nog genoeg peut in zat. Ja hoor, wel voor drie uur. Mooi zo.
Inmiddels was Rinus met een kennis, Klaas, ook gearriveerd en konden we na het plannetje doorgesproken te hebben meteen naar buiten voor de checks.
Alles verliep volgens plan. De Atis gaf CAVOK met een mooi crosswindje uit het zuiden, om en nabij de club limiet. Een goede oefening dus.
Om precies een uur waren we airborn op de Hotel departure. Het was een beetje schokkerig op 1000 voet, maar iedereen kon daar tegen. Na niet al te lange tijd kregen we ons doel al in beeld. De boot met kranen op het strand van de maasvlakte. We maakten een mooi rondje terwijl we de hoogte wat lieten teruglopen tot zo'n 800 voet. Dat leverde een prachtig beeld van de situatie.
De boot lag in ieder geval nog zo vast als een huis. Het hoge water was met deze zuid - zuidoosten wind natuurlijk niet hoog genoeg om het ding vlot te trekken.
Met een klimmende bocht op vol vermogen, hadden de vele kijkers op het strand tenminste nog enig vertier in de lucht, als op het water alles zo stil bleef liggen.
We passeerden de EMO op speciaal verzoek van Klaas, zodat hij zijn kantoor goed in beeld kreeg.
Het volgende doel was in het Brabantse, Stampersgat wilde ik even aandoen om toch iets van de carnavals optocht te zien. Ik wist dat ik te vroeg was, maar de praalwagens zou ik in ieder geval kunnen spotten als ze naar de opstelplaats zouden rijden. En zo kwam het ook uit. Leuk om te zien in ieder geval en tijd voor een mooi 45 graden bochtje.
We moesten om twee uur terug zijn want dan moest de Q er weer uit voor een introductie vluchtje. Het ging dan ook snel , met de wind in de rug naar Spijkenisse. Een grondsnelheid van 137 kts klokten we. en weldra konden we dan ook rondjes boven Spijkcity draaien om de respectievelijke huisadressen te spotten.
Daarna via de Esso en de Waterweg terug naar het veld. Daarbij nog even een mooi plaatje te maken van een booreiland dat bij Verolme lag ter reparatie. Er is altijd een heleboel te zien in de haven.
Precies op tijd waren we weer terug op de club en kon ik het koffertje van de Q aan Hans overhandigen.
Zo kom je je zondag toch leuk door, nietwaar ?
emo
We nemen de EMO even mee

svq
in de cockpit is alles wel

boortoren
een boortoren bij Spijkenisse !

tripje
het tripje in kaart gebracht

carnaval
de praalwagens gaan hun geheimen prijsgeven


Home