genk
Genk Tower

Naar Balen Keiheuvel

maar het werd Zwartberg

7 mei 2008

geschoonde versie...

naar de plaatjes
Weer een mooie dag in mei. Dit is toch genieten. Voor altijd vakantie en dan beginnen met zo een periode. Richard belt me of ik morgen, 7 mei, iets te doen heb. Een retorische vraag want hij bedoelt natuurlijk ga je mee vliegen. En ik ga natuurlijk graag mee.
We boeken de Robin Diesel, de PH-SVT. Normaal kom je op die dingen niet te vliegen, altijd bezet, maar door de week lukt het wel.
We besluiten naar Balen Keiheuvel te gaan in het Belgische.
Ik ben vroeg op de club en Richard ook. We hebben netjes alle voorbereidingen gedaan, en laten de beide diesels nog eerst even voltanken. Om 10.00 uur rijden we weg en 5 minuten later hangen we in de lucht vanaf rw 06. De verkeersleiding vraagt ons snel om de rechterbocht naar Oscar in te zetten, en dat doen we dus ook. Richard zit aan de controls en is PIC (Pilot in Command ) Ik doe de radio.
Zo komen we over de stad zijn snel bij Romeo. Koers naar Breda en Zundert dan de grens over naar Turnhout en Balen.
Na 45 minuten landen we op EBKH. Maar helaas er is helemaal niemand. Er was al niemand op de radio, maar ook het restaurant is dicht.
We gaan snel weer weg en besluiten om naar Zwartberg ( Genk) te gaan. We hebben geverifieerd dat zij wel open zijn, en een kwartier later hangen we op final van EBZW. We hebben het circuit netjes opgepikt op downwind en zitten helemaal goed, als Richard ineens een Cessna voor hem ziet duiken naar short final. Die vrijer piept even voor, en wel zodanig dat wij niet kunnen landen, omdat meneer ook nog een backtrackje maakt en uiteindelijk op het gras eraf gaat. Klotiger kun je het niet doen, als hij gewoon de afslag had genomen, hadden we netjes kunnen landen, nu moeten we in de go around en maken nog een circuit. Richard is des duivels en laat dat luidkeels horen. Helaas staat dat ook op de video, of moet ik het wegpiepen Richard ? Lijkt me leuker om het origineel te laten, geeft aardig de gemoeds toestand in de cockpit weer.
We vinden de boef niet terug, ondanks verwoede pogingen van Richard. We gaan lekker wat eten, het wordt een uitstekende uitsmijter. Het smaakt voortreffelijk en ik bel even naar de jongens op de zaak om te vertellen hoe lekker het allemaal is. Jos en de mannen zitten net aan de lunchtafel, dus die weten ook weer dat ik me niet verveel !
We gaan weer vertrekken. Ik vlieg terug. Richard checked de olie en komt tot de ontdekking dat het peil tot onder het minimum is gezakt. Terwijl het in Rotterdam er toch duiddelijk boven stond. In het boek zien we dat er inderdaad een hoger olieverbruik verwacht mag worden. Shit hadden we even niet gezien in Rotterdam. Nu hebben we geen olie bij. Er moet speciale olie voor diesel motoren in. Shell Helix etc. Op het veld hebben ze die niet. Daar zijn ze van de diesels afgestapt na een ongeval met een Diamond. De verzekering wilde de diesels niet meer verzekeren....
De directeur van een reparatie bedrijf was zo aardig om me naar een Shell pomp te brengen in Hasselt om een litertje olie te kopen. Voor 14,95 waren we weer klaar, maar ook ruim een uur later.
Nadat we de olie hadden bijgevuld kon het weer huiswaarts. Deze keer via de oostkant van Kleine Brogel, naar Eindhoven en Den Bosch daarna straight naar Romeo. Het gaat allemaal zoals het hoort en we hebben er schik in. Om precies 15.00 uur zijn we weer terug op Rotterdam. Toch weer een heleboel meegemaakt op zo'n klein tripje. Het vakantie gevoel. Morgen naar Konstanz voor 4 dagen en het weer blijft goed. Hoe kun je het treffen !

balen
het veld van Balen Keiheuvel
ries
Richard op zoek naar de boosdoener


trip
het tripje door BelgiŽ

rd appr
in de Rotterdam CTR


Home